Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 10 (bl. a5v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 10 af 80 sider (Side bl. a5v i forlægget)

Document Buttons
en/ oc forarbeyde den ræt vel/ jo meere Arbeyd den faar/ jo bedre Brød der bliffuer. VI. Nogle kaste vel en Haandfuld smaa Salt i Deyen/ besynderlig om Sommeren oc Høsten/ naar Brødet mulner/ saa tager det icke saa snart muln eller Skimmel til sig. Nogle kaste oc Dansk Kommen (Semen cari) Anijs/ Coriander/ eller andet sligt i Deyen/ huilcket giør Brødet velsmagendis/ Ia Dillefrø/ Fennickelfrø/ etcetera VII. Vdi Christmaanet pleyer mand oc gierne at bage nogle Bagninger/ strax effter huer andre: Thi Onen behøffuer da mindre Ved oc Varme/ oc Brødet kand da længst foruaris. VIII. I dyr tid er det vel skeet vdi Schlesien oc andensteds/ at fattige Folck hafue vdi deres store t[]rang taget Rughalm/ oc skaaret den suarlig smaa/ taget saa aff denne smaa hackelse to Skepper/ blandet der iblant en Skep Rug/ ført saa det til Møllen/ oc der aff baget Brød/ oc der met behiulpet sig det beste mueligt vaar.