Tekstbase - kontekst
Du er på side 23 af 80 sider (Side bl. b4r i forlægget)
Document Buttons
X. Sild at koge.
I.
SAltet Sild legges i blød een Nat/ siden siudes/ reglet eller wreglet.
II. Naar den er blødt/ hengis den i tørre/ fyldis met Løg/ prickes met en
Kniffsod/ oc siden steeges paa en Rist. III. Sæt Biuggryn eller Haffregryn i
blød en Nat vdi Melck/ bland den met Peber oc Corender/ eller smaa Rusiner/ at det
eltes sammen som en Grød. Skær Silden langs ad Ryggen/ oc fyld den met samme Grød/
oc forbind den med Traad/ siud den siden/ oc giff den op met Smør/ haffuer en
besynderlig smag.
XI. Adskillige slags Steeg aff Vild at indsalte.
TAg Vildbraden som den er specket/ dryppet oc vel steegt/ lad
den bliffue kold. Dernest tag saa meget Edicke/ som samme Vildbrad vel kand betæcke/
saa oc Honning som er klaret/ skummet/ oc vel reengiordt/ lad saa megit aff samme
Honning i Edicken/ som du vilt haffue den