Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 32 (bl. b8v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 32 af 80 sider (Side bl. b8v i forlægget)

Document Buttons
En anden maade.
Tag det feede som er sødet/ aff Dalbagerne oc Leffueren/ met noget aff Saadet/ der vdi støb eller blød Biuggryn paa en Nattes tid/ Dernest tag aff forskrevne reffuen Leffuer/ met Salt oc Vrter/ saa megit fornøden giøris/ Det altsammen tilhobemenget/ der aff giør i lige maade Pølser.
XXI. Bratvurst at giøre.
TAg Kiødet aff et Bøste/ skær det vdi Stycker/ læsz Seenerne reent der aff. Dernest tag den tredie deel got mørt Oxekiød/ oc hack vel smaat: Der effter hack de to Parter Suinekiød met Oxekiødet/ saa det bliffuer tilsammen vel formengt/ elt det vel tilhobe met Salt/ groffstøtte Peber/ halffstøtte Muskateblommer/ Meyran/ Timian/ oc Dansk Kommen: Vdi de største slette Suintarme skulle Pølserne giøris: Naar de nu ere fyldte/ da skulle de stickis ned vdi reent vand/ som henger offuer Ilden oc siuder/ oc strax igien optagis/ oc henges paa en Nats tid ved en varm Kackeloen at tørris/ oc siden at hengis paa Røghuset/ vdi kaald