Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 73 (bl. e5r i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 73 af 80 sider (Side bl. e5r i forlægget)

Document Buttons
LXXXIIX. Smaa Pølser at giøre.
TAg Flesk/ hacke det smaa/ giff der iblant støtte Nellicker/ Pebber/ Ingefer/ salt det/ oc fyld det i store Oxetarme/ giør stackede Pølser/ huer en god spanne lang/ oc sy dem for begge ender/ oc heng dem i Røg. Naar du vilt bruge dem/ saa toe dem reene vd/ oc siud dem hoss Groffenbrad eller heele Høns. Naar du vilt giffue dem op/ saa skær dem i smucke skiffuer/ oc leg om Fadet. Vilt du oc lade dem bliffue heele/ saa giør et brunt saad der offuer.
LXXXIX. Pølse paa en anden Maneer.
TAg raa Kalffueleffuer/ oc got reent Flesk/ hack dette vel smaat/ giør det vel til met Vrter/ sla Eg der iblant/ oc elte det vel tilsammen/ giør det icke fortynt eller tyckt/ fylle det i en Oxetarm/ at den ey bliffuer forfuld/ (saa den bryster i tu naar den siuder) Leg den i en Pottefuld met Vand/ giør et saad der offuer/ eller oc brug den som før er sagdt.

På renaessancesprog.dk bruger vi cookies til at føre statistik over trafikken på siden. Formålet er at sikre at indholdet er relevant og let at finde for brugeren Læs mere.