Tekstbase - kontekst
Du er på side 13 af 80 sider (Side bl. a7r i forlægget)
Document Buttons
saa bliffuer Ølet frisk/ oc icke surt. Spundet skal met Leer oc
Sand vel tilteckis.
Naar offuer Svickhullet oc Spundet leggis et reent Klæde/ oc der paa
Salt oc sand/ saa doffnes ey Ølet/ saa længe der tappis aff. VII. Vilt du
beholde Øel (eller Vin) vdi en Flaske/ naar du vandrer/ at det ey skal dofne/ saa
kast to eller tre Nellicker der i. VIII. Naar mand tuilder eller Fader/ saa
tag all gierden/ met saa megit aff Ølet/ som kand giøre en halff tønde/ oc leg dette
paa en heel Tønde/ spund den vel tet til/ lad den ligge saa oc giøris i 6. Vger/
fortap den siden paa en anden Tønde/ da faar du megit sterck Øel. IX.
Huorledis du vilt haffue dit Øel kryddet/ da tag Vrterne/ aff huilcke du vilt Ølet
skal haffue sin Smag/ tør dem/ stød dennem smaa/ oc sy dem i en liden Pose/ leg et
stycke Bly eller en reen Steen i met/ at det kand siuncke/ oc leg ned i Tønden
giennem spundet. Saa kand mand handle met Lavendel/ Salvie/ Isop/ Malurt/ Byncke/
Roszmarin/ Hiertensfryd/ Mynte/ Laurbær/ Angelicarod/ etcetera