Tekstbase - kontekst
Du er på side 21 af 80 sider (Side bl. b3r i forlægget)
Document Buttons
smage en bedre Søbekaal/
end vndertiden vdi et Herre Køcken. Dog kogis en Søbekaal i saa maade: Sæt Vand oc
Haffregryn paa Ilden/ met en Rødløg eller to smaa hacket/ lad det siude indtil det
bliffuer smuck jeffnt/ hack Kaalen vel smaa/ jo smære den hackis/ jo bedre den
bliffuer. Naar Saadet er jeffnt/ saa giff Kaalen i/ oc lad siude den til den er
blød/ giff saa Smør i: Men vilt du haffue den met Ister/ saa gnid Istren smaa
tilforn/ oc lad det siude met Haffregryn.
VII. Græszkar at koge.
SKær det i stycker/ oc skred den grøne Barck aff/ tag oc vd det
bløde der inden i er/ met Kierner oc alt/ oc kast bort/ eller foruar Kiernene/ om de
ere mode/ til at sætte: det andet bløde duer intet/ Skær siden de stycker vdi smaa
terninger. Tilforn maat du haffue sæt paa Ilden en reen glassered Potte met melck/
oc naar det siuder/ saa kast disse Terninger der i/ oc lad vel siude: Naar det nu er
saaden smuck mør/ saa gnid det smaat i Potten met en Træskee/ oc sæt det paa Ilden
igien. Naar det nu nogit nær