Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 25 (bl. b5r i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 25 af 80 sider (Side bl. b5r i forlægget)

Document Buttons
Lønborg Salt/ leg dem ordentlig i et kar/ at kiødsiden vender ned paa hin anden/ oc strø Lønborg Salt tynt der offuer/ saa at Salten paa een Nats tid kand drickis der i. Sla siden aff Baisalt en Lage/ at et Eg kand flyde der i. Siud samme Lage/ oc giff der offuer/ leg der paa en bond met ringe tyngsel/ som kand holde dem ned.
Saaledis kand mand foruare Fødder/ Callune/ Feedtarme/ Leffuer/ oc Hiertet aff Lam/ oc andet ferskt aff Øxne.
Naar du vilt bruge det/ saa leg det een Nat oc Dag i fersk Vand/ oc forny nogle gange Vandet/ steeg det siden.
XIII. At indsalte Negenogen/ Helleflønder/ Aal/ oc anden fersk Fisk.
TAg den ferske fisk/ naar den vel er reenset/ skær den i smaa Stycker/ en Finger lang/ drøsz den met Salt/ søl den lidet i Huedemeel/ lad den brun steeges i Smør/ eller Bomolie/ oc bliffue kaald. Tag Øledicke/ oc lad faa en opsød/ oc lad i lige maade bliffue kaald. Tag siden Timian/ Meyran/ halffstøtte Peber/ oc Muskate