Tekstbase - kontekst
Du er på side 47 af 80 sider (Side bl. c8r i forlægget)
Document Buttons
XXXIIX. Eg at koge.
LAd vandet siude op/ sla saa et stort hul paa Eggeskalen/ at du
kand lade det heele Eg der aff/ oc leg dem i det siude hæde Vand/ det ene effter det
andet/ dog saa/ at de icke røre huer andre/ oc lad dem siude igien/ dog at de icke
bliffue forhaarde. Lad der paa en Eggesuppe.
En anden maade.
Lad Smør i et Fad/ sæt det saa paa et Fyrfad/ sla Eggene der vdi/ dog
icke paa huer anden/ lad dennem saa kogis i Fadet.
XXXIX. Lang huid Kaal kand brugis enten særdelis/ eller til fersk
Groffenbrad/ SuineKiød/ Gaasekiød/ etcetera
HAffuer mand Groffenbrad Saad/ da er det best. Men ellers naar
Kaalen er først affsøden i vand/ skal mand sla det aff/ oc tage Groffenbrads Saad/
Eller om mand icke haffuer det/ lade nogit bliffue aff vandet igien paa Kaalen/ oc
sla der vdi smør. Er Kaalen syltet/ da kand mand sla der vdi edicke/ oc Dansk
Kommen.