Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 50 (bl. d1v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 50 af 80 sider (Side bl. d1v i forlægget)

Document Buttons
skær saa Flesket i Terninger/ oc blant der iblant/ sla der i Løg/ Peber/ Timian/ Meyran/ røg det i en sacte Røg/ oc heng den siden til side/ at den icke faar formegen Røg.
XLIIX. Spidfisk.
LAd den ligge en Nat i Vand/ oc koldstøbt Lud. Men haffuer du den hastig behoff/ saa siud den op i vand/ blandet met nogen mild Lud/ oc lad den siden bliffue opvarmt i fersk Vand.
XLIX. Klotzer eller Pølser vden Skind.
HAck Morbrad smaa/ lad der vdi Eg met Salt/ Peber/ Ingefer/ Saphran/ om du vilt/ Elt dette/ oc giør dennem trinde. Leg dennem saa i reent siudendis Vand/ at de der vdi vel siude/ oc giff dem op met samme Saad.
L. Fersk Gedde at koge.
TAg en fersk Gedde/ tag skiellene aff den/ oc hug den i stycker/ toe den reen vd/ oc salt den vel vdi et Fad/ leg den paa en Rist/ at den bliffuer smuck brun steegt.