Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 62 (bl. d7v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 62 af 80 sider (Side bl. d7v i forlægget)

Document Buttons
sødne/ saa giff sød Melck der vdoffuer/ oc lad løbe igiennem en klein Sie/ giff det vdi en Kedel eller reen Potte/ sæt det til Ilden/ lad det smuck løbe sammen/ Dog at det icke stencker. Giff det paa en reen Dug/ oc giff der iblant smaa Rusiner/ oc forbland dette vel met huer andet/ oc bindt det fast tilsammen/ at det tryckes tet tilhobe. Skær det i brede stycker/ oc giør et brunt Saad der offuer/ aff Vijn oc Pebberkage/ oc giør det til met adskillige Vrter/ leg der vdi disse forbenæffnde stycker/ oc lad vel opsiude/ oc smag om det er til maade/ oc giff det an.
LXIX. Ferske Fiske/ vnge Høns/ smaa eller store Fule/ vdi Vrter at siude.
TAg Fiske eller Fule/ oc naar de ere vel reensede/ saa lad dem siude/ stød Persilie oc Huædebrød/ giff paa Fisken igiennem en Sie/ oc lad vel opsiude tilsammen/ leg der til ferske Vijnbær/ at de bliffue gantske heele oc wsødne. Er saadet surt/ da giør det søt met sucker eller Honning/ oc red til met Pebber/ Ingefer/ Saphran/ Muskateblommer.