Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 63 (bl. d8r i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 63 af 80 sider (Side bl. d8r i forlægget)

Document Buttons
LXX. Spinat paa Vngerske at koge.
TAg rød Løg/ skær dem smaa/ oc giff smaa Rusiner der iblant/ oc giff vdi en Potte/ leg der til denne Spinat/ oc tryck den vel tet ned i Potten/ giff saa der ofuer helten Vand/ oc helten Vijnedicke/ oc lad det hastelig indsiude/ at der icke bliffuer formegit Saad offuer/ giør det vel til met sucker/ at det ey bliffuer forsøt eller surt/ oc giff saa der vdi Bomolie (eller smør) smag om det er til maade/ oc salt det til pasz. Naar du vilt rette det an/ saa leg om Fadet sødne Negenøyen/ steegt Lax/ eller andre steegte Fiske.
LXXI. Bagede Damasceniske Rusiner/ Zibebe kaldet.
GIør en tynd Dey met Vijn/ oc giør den gul met Saphran/ stick disse Zibebe paa smaa spidde/ oc søl dem vdi denne Dey/ leg dem vdi siudheed Bomolie/ oc lad dem der vdi bagis/ indtil Deyen bliffuer vel haard/ tag dem saa op aff Olien.
(Merck. Der ere tre slags vijnbær eller