Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 69 (bl. e3r i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 69 af 80 sider (Side bl. e3r i forlægget)

Document Buttons
LXXXI. Suinvildbrad at tilrede.
SIud stycket aff Suinet vel aff i reent vand/ oc salt det til maade. Naar det er sødet/ saa skær det i smaa eller store stycker/ lige som du det haffue vilt. Tag baget Simmel oc Pebberkage i en Potte/ giff en god vijn der offuer/ eller sød Kavente/ sæt det til Ilden oc lad vel opsiude/ giff sucker eller honning der vdi/ oc giør det der met lifflig smagendis: Giør det til met Peber/ Ingefer/ Nellicker/ oc lidet Saphran/ at det blifuer smuct brunt/ salt det til maade/ skal møre Eble/ skær huer i fire parter/ leg dem i en Potte/ giff der til store Rusiner/ oc gyd der offuer Suinefæt/ oc lidet vijn/ giff lidet Saphran der til/ at det bliffuer gult/ sæt det til Ilden at det siuder blødt: Rict an Vildbradet/ oc strø denne Farffue der offuer/ oc giff det op.
LXXXII. En Faaremauffue at fylde.
TAg magert Kalffuekiød/ oc reent flesk/ hacke det smaat tilsammen/ giff smaa Rusiner der iblant/ oc sla iiij. Eg der vdi/ salt det til maade/ oc giør det til met Vrter/ oc see til/ at det ey met Eggene bliffuer