Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 71 (bl. e4r i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 71 af 80 sider (Side bl. e4r i forlægget)

Document Buttons
lidet Saphran/ salt det til maade/ oc smag det. Naar det er færdig/ saa lad det vdi en dyb træskaale/ oc sæt det ned i en Kielder/ at det kølner. Naar det nu hafuer sæt sig/ oc er kalt/ saa skær smucke skifuer her aff/ leg paa et fad/ bestrø met Ingefer/ oc AnijsConfect/ oc giff det hen.
LXXXIV. Groffenbrad at steege.
TAg Steegen/ bancke den vel/ bestrø oc gnid den met Salt/ lad den saaledis ligge en Nat oc dag: Stick den siden paa Bradespiddet/ oc sæt en potte met Saltvand til ilden/ bespreng den met samme hede saltvand jdelig/ intil den er halffsteegt. Steg den siden fremdelis tilfulde/ oc rette den an.
LXXXV. Tamme Giesz/ Ender eller Kapuner paa Vngerske.
STeeg dem først smuck møre/ oc giør siden et saad offuer dem/ saaledis: Tag Vijnedicke oc vijn/ sla Eg der iblant/ oc giør en god suppe aff/ leg der vdi en heel HuideLøg eller to/ oc lad vel siude der met/ red det til met Canelbarck/