Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 75 (bl. e6r i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 75 af 80 sider (Side bl. e6r i forlægget)

Document Buttons
iblant/ giør det søt eller surt/ efftersom dig selff got siunis/ oc sæt det frem met steegen.
XCIII. At dyppe vdi/ aff Rusiner.
STød Rusiner i en Morter: Tag der iblant steegt eller baged Simmel. Naar du haffuer støt det/ saa tilberedt det met Vijn/ oc driff det igiennem en Sie. Giff Vrter vdi/ oc ret an.
XCIV. En Vijnsuppe vden Eg.
TAg en Leerpotte/ oc giff der vdi vijn/ een eller to Potter/ skær der vdi Simlebrød/ dog icke vden Krummerne/ eller/ som nogle kalde det/ Malden/ sæt det til Ilden/ lad Sucker eller Honning der vdi/ lad det vel siude/ oc sla det siden igiennem en Sie: Giff det atter i Potten/ oc giør det til met vrter/ dog icke met Nellicker. Giff smaa Rusiner der iblant/ skær oc bagede Simlestycker der i/ lange/ som mand pleyer at skære Barckannerødder.
XCV. En god Sennep.
TAg Sennep/ toe den reen/ giff den paa Quærnen/ oc der iblant nogle steegte