Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 78 (bl. e7v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 78 af 80 sider (Side bl. e7v i forlægget)

Document Buttons
C. Faarekiød i sit egit Saad.
SIud Kiødet vel. Naar det er sødet/ saa sie en deel aff Saadet særdelis fra/ oc giff der vdi god Edicke/ tag Salvieblad oc kast der vdi/ oc siud dette paa ny tilsammen/ saa haffuer du en velsmagendis Ret/ saa eenfoldeligen koget.
Register til denne lille Kogebog: At finde huert Stycke met sit Tal hoss.
  • Om Bagning. 1.
  • Om Brygning. 2.
  • Om Brendevjn. 3.
  • Om Edicke. 4.
  • Kogen. 5.
  • Kaal at koge. 6.
  • Græszkar. 7.
  • Kirsebær/ Suedsker. 8.
  • Kirsebær Mosz. 9.
  • Sild at koge. 10.
  • Atskillige[ ]slags stegt vildbrad at indsylte. 11.
  • Lammehoffueder/ Fødder/ Callune/ Feedtarme/ Leffueren/ etc. at beholde Vinteren offuer. 12.
  • Negenangen/ Helleflønder/ Aal/ oc anden fersk Fisk at indsylte. 13.
  • Lage at siude/ som kand brugis til Fisk/ Aaret igiennem. 14.
  • Røget Kiød met en hast at bekomme. 15.
  • Vilt aff Fule oc Diur om Sommeren at foruare. 16.
  • Grøne Erter at siude/ at de ey bliffue vandiske. 17.
  • Gaase Vildbrad at foruare. 18.
  • Ryllet Callun at siude,

På renaessancesprog.dk bruger vi cookies til at føre statistik over trafikken på siden. Formålet er at sikre at indholdet er relevant og let at finde for brugeren Læs mere.