Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 52 (bl. d2v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 52 af 80 sider (Side bl. d2v i forlægget)

Document Buttons
oc tag til hielp tyndt Øel/ eller god Vijn/ lige som du vilt haffue Saadet got til/ strø der vdi reffuen Peberkage/ sæt det paa Ilden/ oc lad det vel siude/ oc giør det til met Vrter/ Ingefer oc Peber/ giff det saa en lifflig smag/ sød eller sur/ rette det an/ oc bestrø Fadet met støtte Nellicker.
Vilt du haffue det end bedre/ saa skær Eble vdi smaa avlange Stycker/ oc strø Corender der offuer/ giff dette tilsammen i een Potte/ giør det gult met Saphran/ oc lad det faa en opsød met lidet Vijn/ giør det søt met Honning eller sucker/ oc strø dette smuck offuer Karpen paa Fadet.
LII. En anden maade.
VIlt du berede en god Ret aff store fisk/ saa riff ryggen fra Gedden/ Karpen/ Brasenen/ eller anden stor Fisk/ hug den i stycker/ salt den/ oc leg den paa en Rist/ oc giør den smuck brun. Giør et saad der offuer/ som før bleff sagdt Capitulum 50. om Gedden. Giør saa aff Eble oc Corender/ som før bleff sagt/ oc sla der ofuer. I saa maade maa mand oc giøre Pølse/ oc tilberede Lefueren aff Gedder.