Tekstbase - kontekst
Du er på side 53 af 80 sider (Side bl. d3r i forlægget)
Document Buttons
LIII. En Gedde paa Vngerske at koge.
VIlt du tilberede en kostelig Ret aff Gedde/ paa Vngerske/ saa
skrab skiellene vel aff/ hug den i stycker/ oc to den reen vd/ drøsz den met Salt i
et Fad/ oc lad den staa lidet. Tag rød Løg/ skal dem: Tag Eble oc skær i smucke
Skiffuer/ Leg Gedden i en Pande/ met god sterck Vijn/ sæt den paa Ilden/ at den faar
en opsød. Naar den nu er vel søden/ saa giør den vel til met Vrter/ Kaneel/
Muskater/ Muskateblomer/ oc Saphran: Giør den vel gul/ oc smag om den er til maade.
Er det forsurt/ saa giør den sødere met Sucker.
LIV. Hackede Fiske at koge.
TAg skiellene aff Gedder/ Karper/ etcetera oc vdlæsz alle Been/ smaa oc store/ oc hacke den siden smaa/
skær der iblant persilie Røder/ oc den grønne Vrt/ sampt reffuet Huedebrød/ bland
dette vel met hin anden/ oc strø vrter oc salt til maade der iblant/ Pebber/
Ingefer/ Saphran oc Salt/ sæt det