Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 53 (bl. d3r i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 53 af 80 sider (Side bl. d3r i forlægget)

Document Buttons
LIII. En Gedde paa Vngerske at koge.
VIlt du tilberede en kostelig Ret aff Gedde/ paa Vngerske/ saa skrab skiellene vel aff/ hug den i stycker/ oc to den reen vd/ drøsz den met Salt i et Fad/ oc lad den staa lidet. Tag rød Løg/ skal dem: Tag Eble oc skær i smucke Skiffuer/ Leg Gedden i en Pande/ met god sterck Vijn/ sæt den paa Ilden/ at den faar en opsød. Naar den nu er vel søden/ saa giør den vel til met Vrter/ Kaneel/ Muskater/ Muskateblomer/ oc Saphran: Giør den vel gul/ oc smag om den er til maade. Er det forsurt/ saa giør den sødere met Sucker.
LIV. Hackede Fiske at koge.
TAg skiellene aff Gedder/ Karper/ etcetera oc vdlæsz alle Been/ smaa oc store/ oc hacke den siden smaa/ skær der iblant persilie Røder/ oc den grønne Vrt/ sampt reffuet Huedebrød/ bland dette vel met hin anden/ oc strø vrter oc salt til maade der iblant/ Pebber/ Ingefer/ Saphran oc Salt/ sæt det