Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 66 (bl. e1v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 66 af 80 sider (Side bl. e1v i forlægget)

Document Buttons
Ingefer/ Nellicker/ Muskateblommer oc Caneel. Denne Confect kand brugis til atskillige Steeg.
LXXVI. En Mosz aff Eg/ som kand skæris.
TAg tolff Eg/ oc Huedemeel/ sla dette vel sammen/ oc giør der aff en haard dey/ at du kand mangle eller rylde den vd/ paa et Bord eller bred/ smuck tynt/ oc bestrø den met støtte Mandel/ at den bliffuer smuck tør/ naar den er manglet/ saa skær den i stycker/ smelt Smør i en Pande. Naar smøret er heed/ saa tag denne smaaskaarne Dey/ oc leg i panden/ at den vel bagis. Naar den er baget/ saa tag den op aff Smøret/ oc giff den i siudheed Melck/ lad siude/ at den bliffuer smuck tyck/ oc salt den til maade/ oc giff op. Bestrø met Sucker. Du kand vel oc bruge der til denne forskreffne Hylde Confect.
LXXVII. Egost at giøre.
TAg en potte sød Melck/ oc xviij. Eg/ sla Eggene i en Potte ræt vel/ oc giff saa Melcken der iblant/ meng dette vel iblant hin anden met en Kockesleff/ sæt det