Du er her: Forside Tekstbase Kogebog (1616) Kogebog (1616), Side: 72 (bl. e4v i forlægget)

Tekstbase - kontekst

Du er på side 72 af 80 sider (Side bl. e4v i forlægget)

Document Buttons
Muskater/ Muskateblomer/ Ingefer/ Saphran/ oc giff det en lifflig smag. Naar forbemelte Ful er vel steegt/ saa leg den paa Fadet/ oc giff samme Saad der offuer/ oc bær det frem.
LXXXVI. Paa en anden maade.
VIlt du haffue det anderledis/ saa tag Kirsebær oc Huedebrød/ leg det i en Potte/ giff god Vjn der offuer/ sæt det til Ilden/ lad opsiude. Naar det er sødet/ saa tryck det igiennem en Sie/ giff der vdi Sucker eller Honning/ oc giør det til met adskillige Kryder. Brug dette Saad til forbemelte Fule. Du kand oc bruge det til steegt Fisk.
LXXXVII. Suinepølse.
TAg Risengryn/ saa mange dig tyckis nock at vere/ toe dem reene vd/ tag der til Suine Ister/ oc skær i smaa terninger/ giff der iblant heel Pebber/ sød Fløde/ oc Meyran/ salt det/ oc meng iblant huer andet/ fyld Tarmene eller Suinemauffuen her met/ oc lad siude vel.