Tekstbase - kontekst
Du er på side 72 af 80 sider (Side bl. e4v i forlægget)
Document Buttons
Muskater/ Muskateblomer/ Ingefer/ Saphran/ oc giff det en
lifflig smag. Naar forbemelte Ful er vel steegt/ saa leg den paa Fadet/ oc giff
samme Saad der offuer/ oc bær det frem.
LXXXVI. Paa en anden maade.
VIlt du haffue det anderledis/ saa tag Kirsebær oc Huedebrød/
leg det i en Potte/ giff god Vjn der offuer/ sæt det til Ilden/ lad opsiude. Naar
det er sødet/ saa tryck det igiennem en Sie/ giff der vdi Sucker eller Honning/ oc
giør det til met adskillige Kryder. Brug dette Saad til forbemelte Fule. Du kand oc
bruge det til steegt Fisk.
LXXXVII. Suinepølse.
TAg Risengryn/ saa mange dig tyckis nock at vere/ toe dem reene
vd/ tag der til Suine Ister/ oc skær i smaa terninger/ giff der iblant heel Pebber/
sød Fløde/ oc Meyran/ salt det/ oc meng iblant huer andet/ fyld Tarmene eller
Suinemauffuen her met/ oc lad siude vel.